Folic Acid & Another medicine

Hi momies, nak tanya boleh ke keep makan folic acid even bercampur makan ubat yg lain. cth, makan ubat antibiotic/ubat turun bengkak mulut. curious jgk, sbb another medicine ni sy ambil slps makan 3 kali sehari. and folic acid sy makan waktu pagi. should i stop the folic acid? or any suggestion? #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Hi. Tiada masalah sebenarnya tu. Bole jer makan asid folic & antibiotic. Kena jarak kan masa jer.

3y ago

yup..btul tu