Naikkan berat anak

Hi momies.. bole suggest susu fm yg boleh naikkan berat baby? baby 3m+ . Haritu jarum 3m timbang berat 4.7kg ja, skit ja naik dri 2m tu berat 4.11kg. Stakat ni baby fm susu lactogen. Risau sbb baby nmpak kecil . #firstmom #pleasehelp

6 Balas

Baby saya dupro: lahir 2.92kg, 1 bulan 4.5kg, 2bulan 5.6kg, 3bulan 6.7kg.. if tak sesuai try Dutchbaby. Dia ikut baby jgk penerimaan Dia. If baka awak kecik, baby akan kecik lagi2 perempuan. Tapi jangan Risau sgt berkejar berat2 Atleast BMI Dia CANTIK then it’s ok.. Anak sulung saya prem, 2.4kg masa lahir, 1bulan 3.2kg je. Nurse terus tulis Dia Bantut. Terkesan jgk, Tapi pikir nk compare graph tu untuk baby normal.anak saya bkn. Saya bg Dia lacto then tukar Dutch. Lama2 now da 17months Dia lagi besar dr cousin Dia yg 3yrs old. Berat 13kg.

1y ago

so rasanya bolelah try fm lain kan? rasa kesian sgt baby ni lahir 2.8kg, tpi dsbabkan prolonged jaundice berat dia pnah turun 2.4kg lama jga la sebulan lbih.☺️

ank sy lbih kurg ank awklah..tpi ank sy direct bf ...dia x nk fm pula..sy pon x tau nk naikkan camna..mmg normal tpi risau kmudian hri ..sbb naik sikit jkan brtnya dri bulan kebulan..pdhal ank kerap nyusu stiap 2jam

1y ago

kann. jdi krisauan sgt dgn keadaan baby yg susah nak naik berat. klau kata tak kuat nyusu ok la, ni kuat sgt nyusu.

Try dupro.. sbb ank sy mnum dupro masa sbln 4.7kg masok 2 bln 6.1kg… sbulan 2oz 2 jam, nk masok 2 bln 3oz 2 jam.. skrg 4oz 3jam….

1y ago

Anak sy xngam dupro sis. sembelit mnum dupro.

bby sy minum lactogen ok 1 bln naik sekilo😄yg pntg BMI ok itu adalah normal x perlu risau

1y ago

bagus sgt tu tinggi naik berat. baby sy 2m 4.11 3m 4.7kg skit ja naik. Tak tau 4m nanti brpa ja naik😌

nurse kk cakap apa? baby kurang berat ke?

1y ago

Klu bmi ok.. ank xde meragam , susu kuat.. berak kencing ok.. sis xperlu risau.. teruskan susu mcm biasa je sis.. nt pndai berat ank naik dgn sndri… klu nk dgr nurse ckp pun sush jugk sbb xsmua ank nk kena kejar berat yg dimahukan.. xpe ank nmpk kecil jnji sihat tu yg penting sis..

try anmunlac sis..

1y ago

bagusnya sis.. anak sy 2m dgn 3m sama ja 4kg😌