Suplement Pregnancy

Hi momies, ada yg bole suggest tak apa vitamin2 atau suplement yg baik utk diambil semasa mengandung? cth mcm kalsium, omega, fish oil?

2 Balas

masa sy ke frmasi, org tu gtau omega fish oil jgn makan (padahal time tu sy dh 3bln consume)..so sy stop tu dan beli kalsium&magnesium jenama biolife, neuro gain utk pembentukan saraf bayi..then dpt ubat dr kk (vit c, iron, acid folic)..kalau awak msih di awal kehamilan, boleh cuba new obimin (lgkap smua dlm tu)

masa awal² preg sy just makan folic acid je. dh masuk trim2 baru makan zincofer. sbb dlm zincofer tu dh ada smua