Takut nak bersama atau nak bersetubuh

Hi momies, ada ka yg mcm saya , baby dah 6 bulan nak masuk 7bln masih lagi belum bersama dgn suami ? Sbab tiap kali nak bersama, mesti ada perasaan takut sbb effect beranak dulu.. Kesian pula pada suami dia dah sabar byk dah, ni dah masuk 6bulan belum bersama lagi..ada ke cara atasi takut saya ni ye ? Tak tahu nak tanya siapa, mungkin dlm ni ada yg boleh share sesuatu yg mmbantu ? Suami dh cuba buat yg the best, tapi sy still tak boleh nak open , bila nak masuk je, sy nangis. Bagi hilang mood .. Sy dah buntu.. Cmna sy nak relax n tenang.. Otak sy rasa takut .....😭#ingintahu #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

Mulakan dgn foreplay, ambil masa dan slowtalk dgn husband utk cuba position yg tak menyakitkan puan. Cari titik G spot puan supaya dapat membangkitkan mood. Atau boleh pleasure husband dgn cara lain. Tak semestinya dengan satu cara saja. Tanggungjawab sebagai isteri harus kita laksanakan selain menjadi ibu yg baik utk anak ya puan. Suami dah cuba faham puan, puan cuba memahami kemahuan suami pula. Itulah fitrah kita sebagai manusia. Semoga yg baik baik saja. Mudah mudahan

sama la saya anak dah 7 bulan lebih 😬. suami pun faham saya trauma sebab dia yg hari² duk cuci jahitan episiotomi saya lepas beranak tu. anak pulak memang tidur sekatil and asyik mengempeng dengan saya. kitorang selalu je gurau² pegang² private part each other. cuma part trauma kena jahit tu kot buat saya tak naik nafsu nak bersama. pastu campur penat jaga anak seharian jadi rasa risau kalau lekat yang baru pulak. dah pakai perancang pun still risau. huhu

Setiap kali nak bersama, pakai lube untuk kurangkan rasa sakit. Memang ada rasa takut awal2 tu, tapi suruh husband buat slow2, sikit2 dulu macam masa first time bersama. Nanti dah lama2, ok dah. Kita pun masa awal2 tu, mungkin sakit sikit je, kena tahan sikit. Lama2 nanti tak sakit dah. Kesian juga kat husband tu dah lama sangat tahan. Harap membantu hehe

Sy lps habis pantang tu, try . Jujur ckp memula mcm mmg agk sakit sikit . Bbrapa kali jgk lah sakit . Tp jgn gnas2 sgt lah kn sbb baru lg . Dh buat byk kali nnti okay lah . Try rileks n jgn kuat2 dlu

Sis normal ke czer? Sy czer, mmg pun takut masa awal, kdg rasa nak kdg x nak, tp start slow2 je dulu, mmg seram bila teringat balik luka czer tu kot terbukak ke hehe tapi ok je!

1y ago

normal sis, 😭

dia kena main peranan sikit la, bagi awak ni dulu . awal2x mmg rasa sakit tambah da lama tak bersama kan. tapi nak taknak kena juga la, kesian kt dia juga. 😅 .

1y ago

itula, saya tak tahu nak cakap mcm mana. saya rasa dia kurang main peranan dia, saya tak on langsung.. 😌

kena try atasi. how? hanya awk dgn husband yg tahu. mcm mana first time dulu macam tu lah skrg.