Pengalaman mom dlm 20w mcm mna ye?

Hello mom sklian. nk tnyak pnglman korg dlm 20w mcm mna ye? sya dh msok 20w ni baby dh mula aktif rasa dah tendng2 tu. kdg2 sya mcn npk prut sya senget and mngeras seblah kiri je. sakit pinggang pstu asyik rasa nak tekencing je. smua tu normal ke? sbb baby first jdi risau ny lebih sikit🙃. Apa2pun selamat menunaikan ibadah puasa. #firstbaby

1 Balas

Normal semua tu. Mengeras gitu namanya braxton hicks (false contraction). Macam persediaan badan nak hadap real contraction. Dlm apps ni pun ada article pasal tu, boleh try cari.