Makan Gaviscon

Hi mom! Saya pregnant baru masuk 3 bulan. Saya selalu sangat gastric, pedih ulu hati dan selalu sangat sendawa dan kadang2 muntah pahit. Baru ni saya makan gaviscon and feel better sikit. Okay ke saya amalkan gaviscon? Atau mom ada cara lain? Saya dah tak tahan dah rasa sakit macam ni 🥹

1 Balas

saya pun macam awak cuma saya mmng ada gastrik truk before pregnant lagi.. pergi klinik doc kata bnda ni normal..sbb ubat lain tak blh makan n gaviscon pulak tak boleh telan. so saya amal minum air buah yg marigold tu, minum susu anmun and jngan skip makan..kalau sampai muntah2 after that makan balik. Alhamdulillah sekarang gastric dah tak dtg just sendawa and pedih ulu hati jrg2. skrg saya dah 15weeks