Kerap Mengeras nak aktif

Hi mom. Saya nak masuk 35weeks hari esok. Minggu ni kerap mengeras kiri dan kanan. And aktif selalu baby. Adakah ini tanda nak bersalin.. #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Sama la saya ni dah 35w lebih ni mmg kerap mengeras. Sehari tu 5-8 kali mengeras . Tu braxton hicks tu. kalau kontraction betul dia akan makin kerap makin kerap and sakit . Sakit tu akan makin sakit kita tukar posisi pun sakit xhilang.

12mo ago

Yeke sis. Okay saya pun dah mula Datang rasa berdebar hahaha. Errr malam ni dah siap kemas semua barang2 baby susun pada troli and sebagainya. Sedia je bila bila nak beranak dari sekarang. Thank you mummy sebab Share info. ❤️ semoga dipermudahkan urusan kita nak timang anak 😍

iye...salah satu tanda nak bersalin ..saya selalu tanda mcm tu nak bersalin...boleh je inform kat doktor

12mo ago

Okay sis. Nanti app akan Bagitahu doktor dah mula mengeras minggu ke 34.