Susu kluar 33w

Hi mom normal ke susu badan kluar awal 33w ##seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Normal 😊Jangan picit tau. Lap dan cuci macam biasa

9mo ago

Ehh bukan la awak. Penghasilan susu ni dah terhasil sejak kandungan kita berusia 16 minggu lagi. Jadi sepanjang pregnancy, ada ibu yang susu mula menitik, ada yang sekadar macam kerak2 putih pada nipple, ada yang tak keluar langsung. Ketiga-tiga situasi ini adalah normal. Tak semua ibu sama. Para ibu hanya perlukan ransangan daripada baby sejurus melahirkan nanti untuk pengeluaran susu. Saya sarankan awak follow FB/IG/Tik Tok Certified Lactation Counselor untuk mantapkan lagi ilmu penyusuan awak. Ada ramai di luar sana. Macam personal preference saya, LC Puan Nad Masrom. Selain itu, LC Puan Ika Nabella. Ada lagi tapi saya dah lupa. Awak boleh search previous post mommy yang tanya pasal breastfeeding. Ramai yang dah share senarai nama LC yang bagi ilmu free😊