Anak baru masuk 6 bulan

Hi mom nak tanya, anak saya baru masuk 6 bulan. Baru start makan bubur dan fully bf. Sebelum ni anak saya makan, dia berak tak ada masalah. Tapi harini 1 hari tak berak, tak pasti anak sembelit atau pun tidak. Normal ke jadi macam ni?

1 Balas

normal. sbb da mkn. jd mknn tu hadam lmbt ckit. tp de je pesen y berak cm biasa ari2. tgk juga perut ank keras or x..bg dy mnom air masak kerap gk. kalo de kentut2 ok lg