ruam panas

Hi mmy smua..sya nak btanya,baby sya baru 2bln 3 hari,sya risau sebab baby ada ruam d bwh leher n badan.sya sudah tukar sabun mandian baby,sabun mandian sekaramg sya guna Johnsonbaby..adakah ini sabun ini mpgaruhi ruam tersebut? Maaf byak btanya sbb sya xda experience..?? #baby1st

4 Balas

Puan boleh sapukan cream calamine ada yang jenis liquid jugak. Kalau tak pun boleh cuba bedak yang untuk ruam macam cuticura, agnesia. Kalau tak jadi. Boleh gune semula jadi alor vera. Ada baby tak boleh pakai sabun, pakai bedak yang wangi. Walaupun mahal mana pun. Cuba mana baby sesuai tu la yang baik. Jangan risau untuk iktihar. Janji anak sihatkan. Mahal ke murah asal kulit baby boleh terima. Tak ada masalah. 😊

Pakai laa yg mahal sikit n yg boleh diprcayai sikit.. Pakai laa cetaphil ke

5y ago

Mahal² pn klu nda ngam sma kulit bby ssah jga sis ☺️ setiap kulit bby kita lain² 😅 ada yg sensitif ada yg tidak 😌

Saya guna Cetaphil. Satu set. Cuma bila panas je ruam naik

Sapu skeenz balm tasneem 😊