1st kick atau gerakkan baby

Hi mmy semua. Sy 1st mom. Maaf nk tanya mmy2 semua... 1. Kalau kandungan 19w,means berapa bulan ? 2. Biasa 1st kick baby atau tendangan baby tu rasa mcm mana? Time bila akn dpt rasa? Sy jenis kulit tebal? Hrp mmy2 smua blh sama2 share, sy tlbih excited wlaupun sy bru 19weeks? #firstmom #firstbaby

2 Balas

18-21 tu 5 bulan sis. Kulit tebal tu sme la kite sbb bdn besar.. Tp nye sy dri 16w mmg dah rse even first baby.. Till now rse setiap hari ni dia kick.. Kick ni berbeza dri rse angin dlm perut.. Xtahu nk describes mcm mne

1y ago

Kdg x fokus pon.. Xde la halus sgt wak.. Mcm sy mmg rase betul mungkin siku dia ke.. Mgkin kepala dia ke.. Sbb mmg rase.. Awk cuba rajin bercakap dgn dia.. Sy sbb dah tahu gender so sy panggil terus nama dia.. Mmg akan respond smbil gosok² tu..boleh dikatakan tiap sejam sy akan bercakap dengan dia sbb dia dah boleh dgr suara kita kan

jawapan.. 1. kandungan otw nak masuk 5 bulan 2. mcm sy dlu 20 weeks and above br rs.. mg dpmudahkan segalanya aamiin ???

1y ago

tksih sis