Awal trimester preg6

Mmg 1st trimester perut rasa mcm xselesa ka ya? Rasa mcm kembung perut pon ya..Rasa mcm sebu pon ya😭Help sesiapa yg bleh gtau..

1 Balas

Haritu saya pun mcm tu, Dr cakap sembelit sebab ada perubahan kat rahim kan so dia macam tolak sikit usus kita tu jd sebu. Usus jd bekerja lambat. Dr saya cakap as long as sakit kat perut ok (area atas pusat), tp kalau sakit yg area bawah pusat tu kena terus gi jumpa Dr sebab tu ari ari. Tp better awak gi jugak la jumpa Dr mintak nasihat sbb lain orang lain lain ragam kan

4mo ago

aah sakit kt atas.. ok sis..thank you tau😘