Makanan untuk tambah berat badan bayi 8bulan ke atas

Mknn tambhn ape yg bleh kita tmbh utk cptkan badan bayi naik? Graf berat & bmi anak sy msih kuning... Risau jdnye 😌... Anak skrg 8 bln+.. tq#firstbaby #ingintahu

1 Balas

Hi Mommies, selain pemakanan, breakfast, lunch & dinner baby tak boleh skip. Malam baby kne tido sebelum pkul 10. Kalau rutin ni dpt buat, insyaAllah berat badan baby okay naik cantik. Hal makanan pulak boleh cuba beras sumo, makan dairy produk mcm cheese, susu. Kuantiti, kekerapan pun sama kne jaga. Kalau baby fasa tolak mknn, boleh pelbagaikan mcm finger food, potato & labu pun membantu.