Pergerakan baby

Minggu ke berapa ye kita kena mula kira pergerakakn baby?. Sekarang saya dah 19week, baby tak terasa sgt pergerakkannya. Risau baby tak gerak.

7 Balas

baby start boleh rasa clearly 20 weeks ke atas. klau first pregnancy lg la lmbt rasa. sy skrg tgh first pregnancy jugak tp ade rezeki merasa baby gerak awal 16 weeks wpun sy overweight. skrg dah 26 weeks. nnt smpai masa rasa tu. jgn risau. sbb tu gerakan baby pun start rekod time 28 weeks.

Ikut atas badan masing2. Ada yg lambat sikit baru rasa gerakan baby sbb kulit perut tebal mcm saya masuk 22 weeks baru rasa so mommy jangan risau ya kalau scan baby sihat tu inshallah dia baik2 je tu 🥰

biasanya 20w ke atas akan rasa . sy skarang 21w pun rasa sikit2 je baru sbb perut tebal 😂😂 . nnti dah 28w baru kita kira pergerakan baby

sy dapt rasa first pergerakan 11w masa doc scan.lepas tu x rasa dh.. st risau juga.. rupanya pergerakan bby bnyak dan paling rasa 20w..

Sy 1st baby boy, pergerakkan rasa awal 18weeks dah lasak. Kali ni girl, 21weeks keatas baru rasa baby lasak dlm perut

Saya 22 weeks pon xboleh nk beza baby gerak atau angin dalam perut sis 😅 Kadang2 risau jugakk

Ikot bdan kot.. mcam sya 15w dah rasa