Banyak tidur

MIL bgtau, 1 trimester ni jangan banyak tido dan baring. Nanti baby malas dan susah nak bersalin 🥲 betul ka, Padahal badan kita dah penat habis dah ni 😪#pleasehelp #firstbaby

7 Balas

mitos ja tu sis. pregnant 2 anak girl sebelum ni rajin sgt sy lepas alahan hilang. Alhamdulillah mudah bersalin. sakit perut dan bersalin normal hari yg sama. pregnant baby boy pula malas sy tu tak boleh bincang. rajin tido juga sy masa tu. buat kerja pun paksakan diri. tp bila bersalin pun Allah permudahkan. sakit perut,dtg hosp dan 1 jam setengah lepas tu bersalin

No Dear . if u rasa penat .u rehat jer .u are pregnant n it's ur body .u Tau macam mana penat ..Not All Body Same .. Sumtimes MIL Nie Kan .Ckp Anak org pandai . Suruh MIL Ckp kat Anak Sendiri 😒.. Mesti X .U rehat n tc ur health .don't listen to others ..U pregnant 7 or 8 months . then u can walk alot utk muda bersalin .. now u kena rehat

klu ml dah ckp mcm tu kira mendoakn pla sush beranak...Ala ckp je dktr suruh rehat bnyk kurgkn pergerakan nanti trimester strunya akn brubah hormon jga tu.. trimester 1 kna bnyk rehat sb janin mc kecik blum kuat lg...

1 trimester ni kena bnyakkan rehat dan jgn lasak sgt. bila da penat tu signal dri baby jugak yg dia nk rehat tau. pls jgn paksa diri buat kerja. sy 1 trimester mmg bed rest, 2nd n 3rd baru nk melasak.

mil saya pernah cakap kat saya jugak jangan tidur banyak. saya cakap dr yg suruh berehat n tak bagi buat kerja awal2 pregnancy ni. mil tak cakap apa dah lepas tu.

tak betul tu sis. tidur ja sis. rehat. awak yg mengandung, bukan dia.

1st trimester kna byk rehat..sbb kndungan still fragile lg