Darah atau apa??? 36week3days

Maaf gambar kotor skit .. Menurut ibu2 smua ni darah ke apa? Yg pastinya seluar sy terasa basah jerr .. ada air turun sikit kena katil ... 😵‍💫 xsaket pun ..#pleasehelp #ingintahu #firstmom

Darah atau apa??? 36week3days
3 Balas

Kalau ada air still turun mengalir walaupun sikit, kena terus pegi hospital sis. Sebab takut tu sebenarnya air ketuban. Haritu saya ada jugak confuse pasal ni. Masa check up saya tanya nurse, sebab saya punya macam keluar keputihan pastu panties nampak basah keliling keputihan tu, tapi bila tukar panties malam tu sampai esok pagi kering je takde pape, so nurse kata tu normal, air ketuban ni dia macam paip bocor, tak sakit tapi sentiasa akan keluar. Walaupun sikit, dia tak boleh sekejap keluar sekejap berenti. Kalau dah start leaking, dia akan terus mengalir. Maknanya panties sis akan sentiasa basah walaupun dah tukar banyak kali.

1y ago

🤭lega sikit rasa.. nextweek cek up sy follow up dgn nurse lg la. so far keputihan tda gatal² cma merisaukn sb kta ni 1st mom kena lg hjg² preggy ni😆 semua jd serba risau

better pakai pad after this so senang nak tahu or tunjuk kat nurse/dr soon

klu trun lagi mcm nie pergi hospital check takot air ketuban pecah