Sakit dekat bahagian ari ari

Memang makin besar kandungan, makin sakit ke ari ari? Ataupun ada something wrong? Sebab kekadang rasa sakit denyut denyut gitu.

5 Balas

Maksud awk sakit tu d celah2 kangkang bawa ari2 tu ke ? sakit dia terasa jg smpi tulang ari2.. klu sakit bgni sy pn sdg alami skg, start rasa sakit sikit2 tu masa 26w. Skg dah nak masuk 30w dah makin teruk sakit sy rasa smpi nak bediri dan jalan pun suami tlong bedirikan dan papahkan. Masa appt 28w hri tuu nurse dan dr ada jg bagitau normal sbb baby dah besar dan kepala baby dah di bawah laluan tu.. Boleh jadi jg cara kita duduk tu yg buat tambah sakit, sy ni kerja depan laptop so sy kerap dduk dekat sofa kdg dari pagi hingga ke petang. Tu jg sebab kot, bila nak pusing badan ubah posisi tidur tu mmg tak lari lah x nangis sbb sakit sangat.. nt Appt minggu depan sy akan tanya lg la dgn nurse, risau plk rasa dia mcm nak beranak. Skg ni sy pantau2 kalau2 ada spoting or air ketuban leaking je la dan stkt ni mmg takde.

1y ago

sy pun gtu juga..bangun je kne org tarikkan tgn bru blh duduk.tk blh duduk sndri 😅. jalan on mcm pnguin dh sakit ari² tmbh² stiap kali bjalan.yg lega bila dpt baring 45° smbil bukak kaki luas². tula saat paling gembira 🤭👶😘

Saya masuk 28w, jadi jugak belah kiri, malam je menucukk, bila tekan kat tempat tu, x de la sakit. Cuma kdg terasa tu, denyut2 gitu. hehe, mgkin baby nak besar lagi kot, skrg nk pusing kiri kanan masa tido, kena slowly, tak boleh laju2, rasa cekang je perut

Sy skrg 28w. Xpernah lah rasa sakit dkt ari2. Rasa sakit dkt tulang punggung ada😂 sonographer ckp klo sakit dkt ari2 mgkin air ketuban kurang. Klo air ketuban awk ok means normal la ek🤔

sy esok nk masuk 28 week mmg ada rasa sakit2 kat bahagian situ .maybe baby makin membesar

saya pun tgh alami nya sekarang..sakitt 🥲