Salah ke baby ke pantai?

Memang baby 2 bulan xbole pegi pantai ke? Semua marah saya bawak anak gi pantai.. mana saya tau kalau tak boleh ckp la..ni tetiba marah kalau tegur elok kn bole je.. pastu makcik makcik tkyah la nk bgtau mak org n marah mak org pastu mak marah kita plk.. kita ni bukn da beranak 10 org bru sorg.. bgtau la elok elok bkn nya kita xleh terima..tetiba rasa down rasa mcm kita xreti jaga anak plk..#firstmom

5 Balas

Eh... Rasanya boleh je. Before abg sy bwk g okay je 2 kali kot, yg kedua siap mandi laut lg. time tu anak dia br 3 bulan. Mak sy Pon bg tau boleh pergi tp jgn time maghrib. sy plan raya ni Kalo dpt g pantai bwk Ank (3bulan) nak celup kaki pon jd la. org tua² kt kg bnyk suggest bwk g ptg² tp jgn sampai maghrib la celup kaki anak supaya anak besar xtakut air (mitos kot). sis jgn terasa sgt dgn org lain lg² makcik bawang kepoh. mcm² pantang larang kata kt Ank org tp anak sendiri yg langgar pantang larang dia. jaga Diri Jaga emosi. anak boleh rasa emosi Kita mak² sy Pon br anak 1. alhamdulillah Mak mentua pon jenis sporting. habis pantang je dia Kasi keluar jalan² ngn anak (padahal kat laman depan j Pon). Sis jgn risau Kita sebagai first mom mcm² Kita belajar dengan anak sepanjang anak membesar.

Saya anak sebulan lebih baru habis pantang terus pergi pantai😂 takde masalah pun cuma jangan ngadap muka dia dekat arah angin nnt anak lemas itu jerla yang saya tahu

Sy baru lps blk cuti tganu de pg tepi pantai tp xmandila. Ok je baby 2 bln cuba biasala kdg de org tua yg over sgt pantang dia

org dulu camtu la. entah apa logik pantang larang dia. takde salah pun nak bawa. bukannya mandikan dia dalam laut pun kan

1y ago

itula tu.. tu yg mls duk rumh mak lama..abis pntg terus blik rumh sndiri.. lg bebas nk buat ap..bkn xsuka..kdg rasa mcm kita xreti ja ga ank plk.. kdg tu kita terasa jgk bila mak bwk ank kita tdur bilik dia.. tpi kita just positif je kata sbb biasa la cucu first msti syg sgt..

maybe dyirg rse 2 bln tu kcik sgt kot nk amek angin pantai.. bese la org tua memg byk pntang larang..