Susu ibu tak mengenyangkan

Mcm mne ya nk bagi susu badan jadi pekat dan mengenyangkan baby.. ? Baby sye,minum susu badan saya mcm x puas..bila saya pam,mmg nmpk cair susu tu..kiri kanan sama cair...lepas 10minit pam,baru keluar susu yg pekat tu... Kalau nk pam dulu baru bagi,jenuh la... Lagi2 kalau malam2 dia bangun tu.. susu cair sgt sampai baby asyik jeluak je sbb terlebih hisap susu agaknye... Bila tukar formula,buat 2oz je dh bg baby kenyang siap tertidur..kalau bg susu badan,susah sgt nk tidur lena..mesti dia cpt terjaga sbb lapar agaknye... Bila Minum formula, mata cepat layu terus tertidur.. kalau minum susu badan,dia tertidur tapi lepas dia tercabut sendiri dia sedar balik lepastu nangis nak susu lagi... Ada tak tips nk bg susu badan pekat dan mengenyangkan? #pleasehelp

2 Balas

noal Susu badan baby cpt lapar, tp Susu bdn juga buat baby cpt Naik berat badan. kerapkan je menyusu sis, nanti Akan jadi Susu pekat. boleh try Pam juga tiap jam.