Alergik makanan

Mcm mna nk tau baby ad alergik utk certain mkanan. Baby bru start makan#firstbaby #seriusnanya

7 Balas

Timbul bintik bintik merah within beberapa minit atau jam selepas baby makan. Kalau yang extreme sikit, muka, bibir atau lidah jadi bengkak, baby muntah atau cirit birit, baby tak boleh bernafas. Make sure try 4 days rule dulu tau sebelum perkenalkan makanan baru

ank sy pun sejenis yg ada alegik. cara sy pantau... sehari cuma tambah 1 jnis lauk. lps tu pantau penerimaan ank. klau ank xda kluar bintik2 merah dkt tepi mulut tu tandanya selamat. tpi utk baby yg ada ekzema. jauhi telur, seafood.

boleh pegi hospital swasta buat allergic test. atau pantau cara mkn. selalu awal2 ni susah nk detect dari cara mkn. sbb bby selalu mkn je ape kite suap.

Cuba mommy bagi tu dalam kuantiti sedikit kalau tengok anak ada alahan macam ruam atau tengok tanda yang lain boleh refer doc segera

Anak sy dia alergi udang mcm sy & ayah dia. Timbul bintik-bintik merah gatal. Jadi sy xkan bagi dh udang.

ada tak cara tradisional yang boleh hilangkan gatal2 alergi anak tu??

ade timbul bintik2 merah