anak 9m batuk

mcm mn nak legakan batuk ank? sedih tgk ank batuk kerap hmm .. ada org sruh bg madu tkmenjadi pun makin teruk adala#seriusnanya #firstmom #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Madu tak boleh bagi kat baby bawah 1 tahun sis. Dah pergi klinik? Mandikan dgn air lemon. Sapu garlic balm kt Dada dia. Kalau takde garlic balm, buat je kat rumah. Bakar garlic tu kejap, then picit2 gaul dgn minyak masak or minyak kelapa. Sapu kat dada, belakang, betis n tapak kaki baby. Insya Allah.

Mommy!!!! Baby bwh setahun tak boleh madu. Bahaya!!! Boleh penyakit lain yg dtg. Allah… susu je sllu. Lpas ni bg vit D drop kuat kn immune anak. Sblum dgr ckp org tu google atau tya Dr dlu ya.. bahay nyawa anak bg madu bwh setahun.

sapu garlic balm kat dada. rendam 10mnit lpas mandi dlm air lemon+epsom salt 2x sehari. selalu tepuk percussion utk longgarkan kahak.

ank sy dr baby smpai la 3 thun, klo batuk sy sapu balm najlaa kt dada,leher,blkg bdan.alhamdulillah dia akn stop esoknya

boleh sapu krim you baby puan. puan, baby bawah setahun tak digalakkan bagi madu puan

Dah berapa lama anak batuk? Madu tak boleh bagi ya untuk baby. Bahaya

bukan ke bb bawah 1 tahun x blh mkn madu lg..dah bawak ke klinik ke sis

madu mana bole bagi bawah 1tahun