Hai mommy. Ada masalah bengkak kaki tak?

Mcm mana nk kurangkan bengkak kaki ye? Time tidur dh tinggi kan kaki dh tapi still sama juga. Sakit dibahagian tapak kaki tu pehhhh sengat2 rasa #firstbaby #firstmom

Hai mommy. Ada masalah bengkak kaki tak?
2 Balas

Hi puan... boleh try buat senaman sirkulatori utk kaki, tukar posisi tiap 30 minit, kurangkan berdiri/ berjalan lama...,Guna kasut yg x terlalu tinggi/ sempit. Boleh tya dgn klinik yg puan pergi ada terapis cara kerja x/ boleh tanya drg psl Compression sock/ TED sock, farmasi luar/ swasta pun ada jual boleh guna utk kurangkan bengkak

kalau puan mmpu nnti try beli ted stoking. atau blh search nama lainnya compression socks..mg dpmudahkan segalanya amiin