sedih

mcm mana kita nak bg suami kita turn on? sye berusaha utk mendapat kan zuriat..mcm2 usaha..tetapi usaha hanya disebelah pihak..sye xtahu apa masalah dye bila diajak bersetubuh dye menolak..alasannya' tak naik' # maaf kalau topik nie keterlaluan.

12 Balas

Sis... Time ni la awk kena support husband awk... Awk kena paham keadaan dia.. Jgn tlalu push... Sy pernah ada dlm situation awk... Smpai 1 ari husband sy cter kat sy.. Dia ada nafsu.. Tp once nak try masukkan.. Dia jd lembik... Dia xmampu nak control tu.. Sampai tahap sy pk husband sy ni mati pucuk ke.. Kitorg amik masa bbulan2 utk 1st try... So ikhtiar mcm2 utk bg dia rasa confident.. Kdg2 dorg mcm tganggu pk boleh ke aku nak puaskan wife aku.. So sy akan ingatkan.. Jgn pk kpuasan dlu..kita cuba dptkan rentak... Kalau husband tpancut awal pun jgn marah2kan dia... support your husband.. Mmg sedih bila org skeliling asyik tanya pasal anak... Tp kita lg fhm keadaan kita & husband mcm mana... Alhamdulillah skrg sy pun dah prgnant... Wlupn kurg bsama..ada rezeki sis nanti

4y ago

Betul tu sis kene fhm suami..walaupun kdg2 sy pn Naik fed up..tp fkr blk semua tu dah ditentukan..jd kene redha Dan usaha..

Nie kalau cara saya lah nak turn on suami, saya mmg pakai seksi kat rumah. Kadang² smpai pakai sluar dlm je. Saje nak kasi nafsu dia naik. Usik dia, buat suara manja, belai² dia. Kadang² sampai dia ckp " pakai lah elok²".. Saya terus ckp "saya dgn awak tak boleh nak elok², geram tgk tutt awak".. saja kasi bakar.. inshaAllah berusaha tau awkk!

Allahu.... Cuba slow talk ngn husb sis... mgkin terdapat sbb2 tertentu... Jarang nafsu lelaki tak naik ni.... Kalau dia ada masalah kesihatan cuba dapatkan consultation doctor, tp jika dia hindar kerana masalah lain cth seperti ada org lain dihatinya, Masalah ni serious... Lelaki harus berterus terang... Hmmmmm sabar sis... bincang leklok....😭😭

Sepatutnya suami harus bersyukur kerana isteri sendiri yang ajaknya untuk bersetubuh. Maybe sis perlu ambil tahu masalah yg dia hadapi. Slow talk dengan dia. Ubah mood dia. Gunakan video xxx yg mungkin dapat turn on mood dia. Ajak suami untuk buat foreplay yg mungkin membuatkan suami 'akur' dengan kamu. Ini hanya cadangan saya sahaja.

Cuba slow talk dengan suami. Saya penah alami awal pkahwinan. Slow talk baik2, rupanya suami kurang keyakinan & dia rasa dia bermasalah. Bagi semangat, google jenis pemakanan sihat untuk suami, dan supplemen.. alhamdlillah masalah selesai.. y penting stiasa yakin kan dia..

Kadang2 , kita perlukan ilmu sedikit untuk keluar dari masalah. Sis follow tau fb yg sy ckp tu. InsyaAllah ade jawapan kat sana. Ilmu pun free.😊 moga sis dipermudahkan keluar dari segala masalah ni aamiin

Kena bincang dgn suami, cuba tnya masalah yg dia hadapi..sis jgn stress, masa ni sis kena main peranan utk jd pendengar masalah suami..suami mmg dia xkn cerita sbb bnda ni mcm kelemahan trbesar dia

hmm sblm ni cmne.. background suami?ada sesuatu yg pelik ke x ttg dia..klu dia mmg lelkai normal mgkin sis bole try bincang tnya..mgkin ada mslh kshtn ke..or kena berubat rawatan islam ke..

Ckp dgn dia kalau x nk ada ank ckp....#bikin down bha tuh kau ja berusaha dia bt bdh je....

Bertabah lh sis..ade ujian di sebalik ni.. sye 12 tahun bwu ade rezeki