jantina baby

Masa scan 17weeks saya waswas sbb doctor cakap 100% girl Sekarang 20weeks dapat tengok lebih clear lagi tak gender? Ibu ibu rasa ni boy ke girl. #firstmom

jantina baby
35 Balas

Kebiasaannya kalau buat ultrascan yang biasa, 50-50 nak kepastian jantina baby. Kalau nak tepat better pergi ke hospital swasta yg ada doctor pakar sakit puan dah buat scan 5D. Kelebihan scan 5d bukan saja boleh tengok jantina baby, tapi boleh tengok kesihatan dan perkembangan baby secara total. Ini dinamakan detail scan. Kadang kadang boleh tengok muka baby.

2y ago

sy dh scan 2 kali kat Klinik Kesihatan pn mmg clear doktor tunjuk jantina baby. details smua mmg doktor explain time scan n tunjuk depan² kita.. free je x perlu nk bayar apa² pn.

sya pgi tdy g klinik scan 20w.. nk try la scan jntina.. ehh bolehh plk dya main nyorok².. dya bgi kita tgok belakang bdn dya yg cantik tu🤭 dgn pakej brsujud n kepit kaki rapat²

sy pn scan nampak mcm sis scan,girl sis...hari nie 22w sy g buat dtle scan&5d alhamdulillah baby bg kerjasama tjuk jantina dia...mmg baby girl...

seeloknya scan waktu 20-24week . saya scan 21week (detail scan)nampak girl . scan 32week (5D) girl jugak . insya allah dokter cakap memang girl lah

2y ago

brpa hrga ya klau scan 5D?

sebab tu kita d nasihatkan kalo nak scan gender better 20w k atas untuk elakkn kesilapan macam ni 😂

2y ago

ni saje2 je scan pastu doc ckap dh nampak gegirl😅

girl ni insyaAllah..pic scan baby sy cmni jgk..doc ckp mmg girl..baru bersalin 22/5 haritu mmg girl hehe

sy tengok mmg girl sis 3line😊 Tahniah sis smoga awk n bby sht sjhtera

girl ni sbb line dia memanjang. anak saya boy xde line mcm tu. nmpak seketul telur dia dgn pistol😂

arghhh saya dah 23weeks, dah 3 kali scan nak tngk gender... bby xnak bg kerjasama daaa 😭

2y ago

Biasa Gurl la tu hehe

girl. nmpk sgt gurl.. kalau boy ada 2 belon bulat2 mcm tu 😂.. sy ada 3 boy 1 girl..