35 weeks

Masa ni kira okay tak kalau bersalin ? Berat baby 2.3 kg je skrg. due sebenar 31.1.2020 Emm

10 Balas

Kalau boleh tgu smpi lepas 37w, baby x boleh nk bernafas sendiri lagi.klu bersalin emergency pun doc akan suntik dexa.boleh tahan juga sakit suntik.hehe

5y ago

Baru kena masa 33week 😂 first dose nangis. Second dose gelak je mampu sbb nurse buat kelakar 😂 kebas bontot takle gerak terus terlelap 😂😂 laluan 1cm baby masih belum mau keluar. Takpela biarla baby keluar cukup bulan kan 😊

Biar paru2 baby matang dulu sis bru blh bersalin..nnt x da la bnyk mslh if bby kluar...😍😍

sama la dgn sy... 35w jln dh buka 1 cm... twin DCDA... berat bby 2.6kg dan 2.3kg...

Kalau 35 week bersalin nanti dikira pramatang baby tu . Sebab belum cukup 37 week

Doc suruh lahirkan ke sis? Maaf bertanya

At least 37w la sis...

Berst normal 2.5kg sis

Paru2 bby matang masa 36w

Kire premature tu

Nape sis?