Cara kurangkan berat lepas bersalin

Masa mengandung haritu saya naik 12kg. Lepas dah habis pantang turun 6kg je sobs. Mcm mana nak turunkan berat? Org kata kalau bf senang turun tapi berat saya statik je kat 60kg huhu. Pemakanan saya sama je mcm dulu. X bertambah. Exercise mmg x sempat so far. Buat workout kat youtube yg 30 min pon kena amek masa dalam 2 jam++ utk setel sbb baby asyik2 nangis (high demand). Nak diet takut susu drop. Mommies yg lain byk ke turun berat lepas bersalin? Share tips please. Tqqq. #pleasehelp #FTM #ingintahu #bantusharing #advicepls

1 Balas

sye turun 10kg. lps tu statik mcm tu je dh 8bulan. nak2 lagi bila bf mmg cepat lapar. so biar jela dulu. esok dah wean off bru fikir diet ke exercise ke. yg penting anak cukup susu dulu. kalau laki bising, suruh die sedia kan duit lebih utk beli susu fm. so mak2 ni boleh diet tanpa risau susu drop ke ank x ckup susu.