Buku Pink?

Masa kita nk buat buku pink tu... Kita kena bgtau tarikh last period ka utk nurse dptkan due date.. Ada setegh bg tips.. Bgtau tarikh last period tu lebih smggu.. Sbb nnti nk bersalin.. Xda laaa kena paksa.. Sis confius.. #babyfirst #firsttime

1 Balas

Jgn tipu tarikh. Boleh dtgkn mslh. Nnt bila scan baby besar dr kiraan tarikh period (yang tipu tu), klinik akn refer ke doktor pakar. Lagi satu, tarikh edd sgt penting sbb nak pstikan x overdue. Cuba sis pikir, klu ikt lmp sbnr sis 41 mggu tp tarikh tipu bru 40mggu. Baby sis boleh lemas dlm perut. Sy ckp based apa yg sy baca. Sy baca satu buku ni yg ditulis oleh doktor2 n nurse2 bhgian o&g. Mmg ada kes ibu lewatkn tarikh period sbb dgr ckp org lain.

4y ago

Tq sis for information...