maybe soalan berulang berkaitan cucuk depo

masa first cucuk depo, saya period berpanjangan. mula² heavy period, lama² light² mcm tu je. saya tak risau sebab orang kata normal. selepas cucuk kali kedua, terus stop period. tapi, sekarang datang balik. period mcm biasa, cuma tak tahu yang kalini akan berpanjangan ke tidak. ada orang cakap, sesuai la tu cucuk sebab orang lain tak period bertahun². betul ke apa yang orang tu cakap? ada orang kata, tak sesuai kalau period dtg lagi. emmm #firstmom #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

5 Balas

Sy pernah cucuk depo tapi sekali je. Kalau cucuk depo, dia mmg kacau haid. Sbb depo ni membantu menebalkan dinding rahim tu, sbb tu darah akan keluar sikit dlm masa yg panjang. Sy haid ngam2 2 minggu baru habis period, pulak tu keluar sikit-sikit. Sy stop depo sbb sy jd craving nk mkn je manjang. Kita bukan jenis yg boleh control mkn sgt. Skrg merancang sendiri. Tgh pikir nk ambik perancang apa pulak ni, sbb mmg da x nak.

3w ago

faham², saya pun ingat nak tukar dah ni. mungkin makan pil jela lepasni, nak tanam² dll tu saya takut.

sy pon cucuk depo ...bulan first tkdtg period ...bulan kdua period 5 hri ...lps smggu mcm tu kluar darah tpi sikit mcm benang2 gitu ...sy jdi confuse gitu dikira haid atau tidak ...kdg da mndi wajib n solat tiba kluar lagi ...nti selang sehari ada lgi kluar sikit mcm benang je gitu

Nurse yng check up sya pn ckp gitu..klau depo ssuai ngn kita, x kan dtng period..sya cck dpo priod 2 bln skli bru dtng..bila kita period ni kita kena lngkh jga2 je la sbb ada hari subur

3w ago

emm takutnyaaaa. nak kena tukar la kalau macam ni.

maybe sbb bila dtg period akan subur ..sy pon first month cucuk tk dtg period ...lps tu bulan kdua dtg pulak ...walaupun pkai perancang still double protection ...risau yee

3w ago

faham², saya pun risau la

Saya first cucuk depa datang period.. lepas pada tu x mai mai dah 😂😂😂 xpela gagah kan jugak cucuk sbub 2kali czr kena jaga betoi2 ahahaa