Buku merah

Masa bila perlu untuk buka buku merah?#firstbaby #pregnancy #1stimemom

8 Balas

kalau kt kk seeloknya lepas dh confirm pregnancy (dgr bunyi jantung sekali) kt swasta then terus pegi buka. nurse selalu bising kalau tunggu 12 weeks baru nk buka. tp saya buka kt swasta je

sy br 5 week da buka buku.. sndri cek trus p klinik kerajaan nurse Sru bt upt skli LG tuk confirm .. doc scan baby blm nmpk kn Sru dtng lg 2 week

Kalau dah confirm pregnant, pergi je KK. Nanti nurse bagi tarikh appointment bila nak buka buku 🥰

msa kndungan 12week..sbb buat d kk awak buat detail scan d swasta dlu

3y ago

bkn..mksud sy scan kantung bby dekat swasta sblum buat buku kt kk

Mesti sebelum 12 weeks.. Kalau lambat dikira late booking.

macam sy, KK bg appointment buka buku pink masa 10weeks

8w da boleh mula bukak buku pink dah.

before 12w dh ok