Kongsi pengalaman

Masa bersalin anak ptama rasa macam dri ni diujikaji sebab kena banyak kali seluk tak tahannya ada sekumpulan doc in train masuk labour room lpas tu ad ketua dia(perempuan bertudung labuh) dia sruh doc in train(lelaki muda) tu seluk dgn tgn ketar2 dia siap ckp lagi "ok kali ni sy nak sekian2 pulak cuba" then ada doc tu tanya macam mna dgn bukaan dia boleh pulak ckp "not sure, tak rasa pape" aku dgn sakitnya kontraksi msa tu rsa mcam ya Allah aku ni pesakit nk bsalin ni korang boleh pulak buat aku macam ni..lpastu dtg la btul2 doc punya seluk dia ckp "apa awk ni..sy dh rsa dia pnya kpla rambut bgai ni" rsa mcam ya Allah trgadainya maruah aku seorang wanita, seorang isteri..pdhal pda pndangan aku tak perlu kau nk sruh doc tu in train lagi lelaki pulak tu pdhal rmai lagi doc prempuan..aku crita dkt hsband..aku thu husbnd aku pasrah tpi dlm ati dia kecewa.. kau jgn ingt sbb husbnd aku xleh nk teman kau boleh sesuka hati nk sruh doc in train tu buat pape.. #jangandibully #1stimemom #firstbaby

7 Balas

doc yg sis ctr tu dlm kmpulan doc platih tu sis..diowg nk bljr cara2 nk celup..sy sdri dh kne..😊hptl gov mne2 or stgh hptl gov mmg akan ade doc pltih so nk x nk itu prsedure hptl sis..kne rdho la jwb nye laupon aurat kte npk jlas😅diowg akan mmg wt kte sbg uji kaji..sbb tu hptl terima doc platih..mmg skit cntrion tp nk x nk kne rdho sis..kalau hptl swta x mgkin kot..sbb kte bleh plih..sy ank dh 3 sis..mcm2 sy pglmn ade😊

xde salah pn apa yg jadi. Kalau doktor praktikal x bljr, nnt mcm mana dia nk pandai. Bersalin di hospital gov mmg kena redha bab2 mcm ni. Kalau nk selesa n aurat terjaga, better pergi swasta. Bincang dgn husd dan kumpul duit awal2 n pilih hospital swasta terbaik.

saya pun sama . yang jahit tu doc pelatih . jahit tak bape cantik . dah kekal sampai skrng . hmm sedihhh la juge tapi takpelah . sbb hospital kerajaan kan xle demand sangat. bayar pun murah .

3y ago

saya 2 jam doc jahit..bnyak kli buka jhit balik

Dekat hospital masa daftar tu boleh mintak Female staff only (FSO).. bila dh take noted FSO xkn ade male staff sentuh kita

boleh cakap sy tak izinkan lah. kenapa pergi biar? gov ke..swasta ke..itu hak kita lah. aduhai.

ya Allah hosp mana sis? gov or swasta? pepelik dan awkward nya rasa kena camtu kan

3y ago

gov..