Baby 6bulan ada eczema

Masa baby nak masuk 3bulan dah ada tnda2 merah kat bhgian pipi&leher, nurse ada bgi calamine lotion tpi nak msuk 4bulan makin teruk merah2 naik 1bdn, sy ingtkn mngkn sbab ruam or x sesuai sabun🥲bila dah nmpk teruk sgt sy g swasta & ambil ubat, ubat tu lnsgung x da kesan. Sy g hosp gov jmpa Dr pakar & disahkn ank sy ada atopic eczema. Dlm family sy & husb xda yg ada eczema,, adakh ini d sebabkn sy lmbt ambil tindakn & effect baby kena eczema? Kdg bila tgk keadaan baby sy sedih, mnyesal & rasa gagal jdi ibu sbab x ambil tindakn awl masa baby ada merah2 kat bdn, bila dah jdi teruk baru nak bertindak🥹🥹 So far skg kulit baby dah kurang merah tpi ubat kena sntiasa pkai. Sy risau sbnrnya sbab Dr ckp ank sy akn ada eczema smpai bila2 🥲Risau jga nti bila ank dah bsar dy x dpt buat aktiviti2 kat skolah #SeriusTanya #SeriusTanya #firstmom #firstmom #ingintahu

2 Balas

try tukar susu.. saya pakaikan sabun ghar n losyen magnesium kt muka anak.. alhamdulillah semakin baik..

mg bby cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin