Walker atau jumper

Mana lagi bagus ye? Ikut hati saya nak jumper sbb senang anak depan mata . Takjauh bila buat kerja dan takrisau . Tapi saya duk fikir kalau2 mak ayah/mak&ayah mentua mempertikaikan penggunaan jumper . Yelahz kononnya anak tkdpt berlegar legar kawasan rumah . ##firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

5 Balas

tp kan. jumper paling kuat pun 15 minit je sekali guna, maksimum 2x sehari. boleh bebankan tulang & otot baby kalau lama sgt. takut parent terlajak buat kerja sampai lebih 15 minit. ikutkan jumper ni alat senaman utk bayi, mcm trainer gitu so x boleh pakai overlimit. kalau risau sgt pasangkan pagar keselamatan, main walker pun dia tetap dlm area berpagar

anak saya guna dua2..seawal 3bulan..sbb galak sngat nk berjalan bila kita pegang dia..n skarang dah 1tahun lebih..x de masalah apa2 kat dia..semua normal..try n error..lain budak lain caranya..

Ikt mna bagus, Jumper. Tapi sy guna dua2. Walker tu kegunaan mse sy nk bg mkn je dlu supaya dia x bosan. Jumper tme main. Patu walker sy letak dia mse bg jalan2 luar rumah ptg2 🥰

bby umur brp..jumper sesuai utk 6 bln keatas sbb otot kaki bb dh kuat..cube cr dlm carian..artikel tu tulis pasal peganti walker

antra kedua..dr segi medikal jumper plg baik utk prkmbgan bb..blh lompat2 utk tulang