Bukaan 1cm, usia🤰38 minggu + 3 Hari

Hi Mammies🙋‍♀️.. ada dak siapa² mom kat sini dah ada bukaan 1cm tpi tak ada tanda² nak bersalin cthnya tak ada tanda² show sprti drah ..setiap kali check panties mesti clear sahaja pastu tiba² kluar cecair keputihan kuning yg pekat but not frequent dan tak banyak cecair yang keluar,tak berbau dan tak gatal.pastu setiap kali begerak perut rasa keras sakit kat area punggung dan pinggang.#firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

8 Balas

Saya 37w 3d check ada bukaan 1cm then terus balik. 38w 3d still takde tanda nak beranak ptg tu saya jalan pusing satu taman. Naik tangga dari G sampai tingkat 7. Make sure suami teman pls jangan buat sorang bahaya. Masuk rumah buat jalan itik sikit. Malam dah rasa contraction sampai pagi tu still sakit. Tgahari pergi hospital check bukaan dah 3cm terus admitted. Pagi pukul 1:59 Alhamdulillah selamat beranak normal. 2 ptg dah boleh discharged. Allah mudahkan urusan. Baby lahir takde jaundice even ibu GDM on dc. Baby pun takde jaundice jugak even nurse datang check kat rumah sebab kuat menyusu even susu badan tak banyak. Mix jugak dengan susu formula. Petua nak beranak senang mintak maaf dengan orang sekeliling pls. Terutama sekali suami, mak ayah and mertua sekali yg mana masih hidup jangan lupa. InshaAllah org2 ni yg doakan kita dan baby selamat. Saya doakan semua ibu yg bakal melahiran dipermudahkan urusan.

Saya masa last week, 37minggu masa checkup saja la doc check, tengok dah buka bukaan 1cm, dia suruh rilek dulu kat rumah. Esok 38minggu 2 hari dia minta sy admit untuk induce kat ppum. Doakan saya ye, sy doakan semua october mommies di permudahkan urusan 🤍

Saya pun baru masuk 39w, smlm pergi hspital check baru 1 cm kena balik.. contraction tk regular.. hari ni rse sakit juga tp tk berani nk pergi lg sbb tk ada turun tanda & contraction masih tk consistent.. berharap cepat la bersalin..

samalah...1cm je sebb xad tnda2 doktr suh balik klau 24 ni xbrsalin jugak 25 ni kne indce sekli lagi...spupu ckp buat squad,jln itik bngun duduk,mkn nenas dgn air klapa bgi cepat bukaan

baru lps discharge,dah 2cm tp contraction x kuat,x ada tanda bersalin mcm turun drh or ketuban & x ada progress.doc srh balik dulu.huhuhuhu.

8mo ago

Sis macamana? Ada rasa sakit ke?

saya tengah alami, saya baru 37 weeks 3 hari. cuma ada darah salut lendir je. bukaan pun check just 1cm

Saya bukaan 2cm tiada tanda. Tidak sakit. Doktor suruh balik. Hmm smggu dh mcmni 😪

kalau 38 minggu pergi hospital mmg dia check bukaan jalan ke?