Mcm mana nak tau gerakan baby perlahan?

Mami, sy dh cari similar questions. Tp mcm xda yg sama. Biasa nya 2pm ni baby dh 7x , hari ni baru 5x gerak. Dlm sejam atleast ada gerak sekali. Tadi last gerak 12.45nn, skrg 2pm ada gerak sikit je, x kuat. Kira gerakan perlahan ke? Risau pulak. #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

awak dah berapa week? masa baby kurang gerak tu, awak pujuk baby tak? sy kalau baby kurang gerak, sy minum air sejuk, atau makan coklat. kalau tak gerak jugak, sy baring mengiring, sambil rehat, pujuk baby, cucuk cucuk perut sikit, kacau baby tidur.

1y ago

30wks. sy da panggil2, cakap ngn dia. respons gerak sikit je. sy kan puasa, tu la kot dia slow gerak. tp sy bawak tidor mengiring tadi, panggil2 n cucok perut, baru dia gerak kuat sikit. tidor kot. kalau dia x respons kuat tadi, sy berbuka dh. alhamdulillah skrg pun tgh kuat kicks, 9x kicks dh. tq awak😇