Bayi dua bulan selesema

Mami mami kt sini, ada tips tak mcm mana nk hilangkan selesama bayi 2 bulan. Anak saya baru start selesema semalam. Tak lena tido malam asyik terjaga sebab nafas baby berbunyi siang pun sama. Lena bila saya dukung je. Ade tips tak mcm mana nk hilangkan selesema baby? Lagi satu boleh ke pakai sterimar sebab baby tak ada hingus kat hidung cuma nafas dia berbunyi. Saya pulak anak first, risau saya.. hm #firstbaby #ingintahu

1 Balas

Boleh pakai. Walaupun tiada hingus di hidung. Sebenarnya ada sebab tu baby nafas berbunyi sebab hingus atau kahak tu kat dalam. Baby tak pandai untuk keluarkan atau buang lendiran yang tersangkut tu. Bila awak dah spray tu, sedut hingus baby guna nasal aspirator. Fungsi spray tu untuk cairkan lendir. Satu lagi awak boleh juga buat tepuk percussion. Ni cara yang paling efektif. Setiap kali anak saya selsema atau batuk saya cuma tepuk je.

12mo ago

Awak boleh refer video ni https://youtu.be/94BlJMl9c9U