baby 5bulan demam.

hi mama, klau anak umur 5bulan ni pantauan suhu badan die berapa ye? suhu anak skrg 37’c. tu kira ok atau kene pergi klinik? skrg selsema & batuk jugak.

2 Balas

Pergi je sis sebab ada selsema dn batuk kan. I haritu mil i x bgthu bby demam. I balik i scan bby i dh 40.3c Doc bising dia kata bby above 36.5 pun dh boleh pergi clinic

37 masih okay. 37.0- 37.5 masih dikira x demam. Starting 37.6 yg itu dah kira demam. Kalau suhu reach 38.5 and above boleh lah bawa anak ke hospital @ klinik.