Penat

Makin hari makin penat..Nak jalan pn tak larat.sakit kaki tu jangan cakap lar.tumit sakit.lutut sakit.Jalan sikit dah mengah dengan baby suka mengeras ??.Baru nak feel jalan² terus tak ada mood nak jalan..Sakit tak boleh bawak bincang..Fuhhhh Badan pulak jangan cakap lar ,lenguh habis. Kadang nak menangis pun ada sebab penat sangat tapi tak buat kerja apa pun.? Mummy to be ada macam ni ke? #36week4days

11 Balas

Sama. Sy 37 weeks, ya Allah asyik sakit2 lenguh2. Nak jalan pun sakit kaki, kaki dah sembap. Sekarang kan dlm tempoh PKP, jadinya saya kena kerja dari rumah. Seharian duduk menghadap laptop, sakit2nya la hai badan ni. Tak larat dah rasa. Selalu duk cakap kat baby, cepat2 lah keluar. Mommy tak kisah kalau baby keluar awal. Dah 37 weeks ni dah blh keluar dgn selamat dah, inshaAllah.

Sy pon mudah letih skrg, x boleh tdo lena, 3,4 pagi mudah terjaga, pagi nak bangun keje pulak..klu ikut dah x larat tp gagahkan jugak la.. kdg ckp untungnya org mengandung yg tak bekerja boleh rehat2 kt umah..tp pujuk diri sendiri klu x bekerja x dapat nak shopping barang baby suka2 hati.. Tumit kaki dah selalu sakit2 klu kurang rehat, byk bgerak..

Nanti dh masuk 9bln lagi lah badan rasa sakit sgt, dgn kaki bengkak tgu hari nak beranak.Nak tdo tu jgn cakap lah...semua Tak kena.Berdiri duduk sakit kat pinggang dgn ari2...bjalan sakit bahagian paha dh macam itik Pula cara jalan ...dugaan Kita Masa hamil ni mcm2...nk tk nk kena lalui juga demi anak.

Skrg 32weeks, bgn pg lutut ni rasa sakit sgt lg2 bila nak solat.. Naik tangga pun sakit dah kaki.. Nak berjln2 pun cpt penat.. Dgn heartburn, pastu cpt rasa lapar.. Bertabah la mommy.. Demi anak dlm kandungan.. 😅

sama la kita sis..sya now 33w..naik tangga pun x larat da..cepat letih..than kerap sgt sesak nafas..tabah kan hati demi ank yg trsyg🥰

Sy 34w 4d. Tak rasa sakit apa lg. Naik tangga pun laju lg. Ada gaya baby nak overdue kot 😂 tp kalau boleh nak bersalin 37-38w 😅

Kalau sy, kaki x sakit..tulang pinggul dan pinggang yg aduhai, sakit dia tu..mo bgn susah,mengiring kiri dan janan susah 😅

Sama la sis.. dah 36w n apa keje jadi penat.. tido pun tx tenang terjaga sentiasa

Sakitnyaaa.. sekejap je mama. Nanti baby keluar, awak dah tak sakit 😊

Sya 35weeks,MMG cepat letih.kdang2 kje kejap je balik rumah..