Luahan perasaan

Mak sedih sebab fees nak bersalin mahal. 1k+ kalau bersalin normal. Tapi mak ade masalah spine yg membuat kan mak kena bersalin dekat "hospital" ni . If mak tak dapat nak bersalin normal fees akan 2-3k 😪 mak sedih sebab kami bukan org senang. Dengan mak tak bekerja,husband gaji cukup2 makan. Just luahan perasaan. Jangan kecam 😔 #firstbaby #bantusharing #pregnancy

1 Balas

Puan duduk area mana ye? Mungkin bayaran bersalin hospital kerajaan berbeza2 antara 1 hospital dengan hospital yg lain depend on location, negeri dan facility dia. Macam saya, bersalin di kampung dekat hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh dengan bayaran rm37 sahaja. Sebelum tu saya ada survey2 di Hospital Serdang dan Putrajaya, deposit saja rm800. Tu yg normal punya, bukan 1st class dan belum termasuk charge peralatan2 yg bakal di guna masa bersalin. Jadi saya decide nak balik kampung, bersalin di sana. #TAPsupermoms