Tidur siang tanpa buaian

Macamana nak bagi baby tidur lama kat tilam je bila siang eh? Sebelum ni susu terus tidur itu pun sekejap je . Baru nak pegang senduk dah bangun 😅 pastu cuba buaian , sekejap juga tidur nak kene berenjut henti enjut bby bgun . Skrg buai eletrik pulak . Tp nk stop guna , risau ada effect otak 😢 any suggestion mmy2 ?#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Hahaha baby awak tu tau2 je awak br nk mkn, die pun bgn buli awak. Sama la mcm baby sy 8 months. Pantang sy x de sebelah, die pun dah tido lena boleh bgn terus. Kadang2 tido siang pun nk kena temankn die tido, kita pun tertido skali. Kita bgn die pun ikut bgn. Susah la sy nk start keje nnt... Cuba sis ikut tido skali dgn baby sis. Die nk manja2 dgn sis tu kot.

3y ago

Hahahaha baby awak ckp just stay je dgn die x yh buat keje apa2.... Bertabahlah wahai mommy.. Sy pun menghadapi perkara sama. Cuma sy ada anak sorg nie je la. Elok da siap2 tidokn die, kita bgn die pun bgn.. Hahaha. X kira pg n ptg. Susah betul nk buat keje n mandi semua. Hahahaha...