Kiraan hamil: macam mana nak kira usia kandungan

Macama mana nak kira usia kandungan ye? Saya confuse nak kira macam mana sebab ada minggu ada bulan

11 Balas

Sama lah sis saya pun mcm keliru dengan kiraan hamil ni.. tak pasti usia kandungan dah masuk berapa bulan hahaha...tapi mak saya ajar kali 4 je sebab 1 bulan tu ada 4 minggu kan.. so kalau 8 minggu meaning dah 2 bulan

kalau saya guna sifir 4 je senang untuk kiraan hamil. so kalau dah 9 minggu tu maksudnya dah 2 bulan lebih. tu cara saya lah kalau nak kira usia kandungan

Saya dulu masa awal awal pun confuse sis nak buat kiraan hamil ni... hehehe.. tapi saya tanya doc masa check up macam mana nak kira...dia ajar

Guna sifir 4 sis... 4 minggu tu sama dengan 1 bulan so kalau 12 minggu tu sama dengan 4 bulan. Kiraan hamil paling senang nak tahu

4y ago

12week bru cukup 3buln sis..bkn 4buln

Senang je nak kira kiraan hamil ni... Kira start hari pertama datang haid masa bulan terakhir. Tu usia kandungan kita.

sy pirod last bulan 10 start 19 habis 25 bulan ini tak datang lagi macam mana nak kira

saya guna cara ni sis untuk kiraan hamil. Harap dapat membantu..

tarik kita kena kira selepas haid ke

ni sis

macam mana nak kira masih tak faham

2y ago

contoh okay sis pregy bulan ny . . 1 bulan ada 4 mggu kan . . so kali 4 utk next month . . sometime , kita checkup dkat KK , dorang punya kiraan lain , macam cepat seminggu 😅😅 KK saye laa . .