Bacaan b/p tinggi

Macam mana ye nak bagi bacaan b/p normal? Pregnant 16w5d.. Penat dah asyik nk kene pergi weekly bp. Saye takde rase sakit kepala pun. #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Sila pantang - processed food semua jenis, nugget ke sosej ke megi ke - fastfood lg tak boleh - kurangkan garam, tak boleh makan masin2 - teh / kopi semua jenis tak boleh - kurangkan gula Banyakkan bertenang dan buat senaman ringan. Kalau jenis tak selesa ramai org jgn pergi tempat yg banyak2 org. Kalau sy, kat rumah okey bacaan bp tapi kat luar bp naik. Saya pn ada hypertension sama jenis mcm ni takde simptom, takde sakit kepala tak pening. Saya kena monitor setiap hari bp kat rumah, isi dlm buku pink. Masuk week ke15 dokter bg ubat cair darah untuk precaution. Tu yang sy buat untuk maintain bp. Paling penting jgn stress.

Eat healthy food, light exercise will do. No junkfood/fastfood.

Cer banyakkan makan buah delima or fresh jus delima.

Cuba makan minyak kelapa dara..