hb low

Macam mana ya nak naik kan hb ni... Pregnant anak no 3 ni awal² lagi hb dah low...masa pregnant kat kakak dgn abg dia hb ok je...makan ubat yang misi bagi pun tak ok² pun?

2 Balas

Makan kerang, daging, bayam, ikan bilis, hati ayam, jambu batu.. makan ubat kk bagi tu dengan jus oren. Ni tips nurse kk bagi untuk elak mual skali time makan ubat. . Sy dulu tak naik immediate la hb.. tapi ade perubahan bacaan.. klo kena refer dengan doktor pemakanan, de akan bagi nanti diet makan untuk increase hb.

Try makan sangobion.. tapi dapatkan nasihat doktor dulu. Makan banyak sayur hijau Dan buah yg ada vitamin c..