First baby 19week prgnnt (pergerakan baby)

Macam mana ya kita akan rasa kalau ada pegerakan baby dlm perut?? Dh try cuit2 perut nk detect rasa mcm tu mana tapi confused pulak😅 #firstbaby

7 Balas

Klu saya, saya rs mcm ikan kecik tgh berenang lpstu terlanggar dinding perut 🤣 softtt je tp masih boleh rasa pelanggaran tu. Selalu rasa around low abdomen sebelah belah kiri. Based on last scan mmg kepala baby belah kanan, kaki belah kiri perut 😂🐟

1y ago

Anak pertama sis, start rasa dr 15w. Mungkin perut saya nipis sbb saya kurus je, baby bump pun nmpk awal 🤣 Tp tk hari2 rasa, kdg2 je hehe 😁