First baby 19week prgnnt (pergerakan baby)

Macam mana ya kita akan rasa kalau ada pegerakan baby dlm perut?? Dh try cuit2 perut nk detect rasa mcm tu mana tapi confused pulak😅 #firstbaby

7 Balas

sy start 17w dah rasa mild and kadang2 bila tekap tangan baru rasa … tapi start je 18w dah slalu rasa wlupun xde tekap tapak tgn, bila tekap tapak tgn lebih rasa kuat pergerakan dia nak dibandingkan masa 17w dulu… depends ikut badan org .. ada yang rasa 20w keatas nanti… tapi klu nak tahu baby gerak, dia rasa mcm denyut2 benda gerak halus dalam nie🤭🤭 pastu pergerakan dia klu nak cari kena tekap tgn kat area bawah perut … sbb awal2 mmg dia position kat bawah perut lagi.. sbb dia semoll lagi 🥰

Sy pregnant anak ke-3 skrg 16w4d dah start rasa alhamdulillah sbb dah kenal rasa tu mcmana..the best feeling in the world..rinduu sgt selama ni nak rasa alhamdulillah dah rasa..start rasa 2 3 hari lepas 🤲🏻 Paling rasa waktu malam. Enjoy mommies..nanti akan rasa dengan sendirinya..jangan lupa record utk kenangan hihi

Sama mcm saya sis first baby jugak. Biasanya akan rasa mcm something dalam perut bergerak. Rasa mcm ada gelembung halus kecikk tu je, mcm geli2 dalam perut 🤣. Normally baby belum betul2 aktif gerak lagi.. tunggu dah 6m+ baru makin kerap rasa baby gerak sebab first baby kan biasanya lambat sikit membesar hehe

1y ago

Kikiki takpe layan je pregnancy journey tu, nanti dah bersalin sure akan rindu rasa baby kat dalam perut tu. Yg penting kena selalu positive je sis baby pun akan happy kat dalam tu ☺️

Sama la sis,19w juga..dari 17w lgi dah rasa ada sesuatu gerak tapi xkuat dia soft ja..tunggu dia besar Kita dah start kira harian tendangan baby time tu tendangan dan gerakan kuat dah kadang tulang rusuk dada ngilu sbb bby tendang🤭🤭😂 enjoy je Kita momy..

Klu saya, saya rs mcm ikan kecik tgh berenang lpstu terlanggar dinding perut 🤣 softtt je tp masih boleh rasa pelanggaran tu. Selalu rasa around low abdomen sebelah belah kiri. Based on last scan mmg kepala baby belah kanan, kaki belah kiri perut 😂🐟

1y ago

Anak pertama sis, start rasa dr 15w. Mungkin perut saya nipis sbb saya kurus je, baby bump pun nmpk awal 🤣 Tp tk hari2 rasa, kdg2 je hehe 😁

kalau senang nk detect cube alert dgn vibration. sye dah 17weeks dpt rse baby gerak. dlm sehari mesti rse 5-8kali perut vibrate😂

rasa mcm butterfly angin2 geli2 mcm tu hehe