Nyamuk & baby

Macam mana tak nak bagi baby kena nyamuk ya? Kalau nak sembur reset tu bahayakan, kalau baby dah kena gigit nyamuk nk kne sapu ubat apa2 tak kat badan? Harap semua faham pertanyaan saya nie. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

9 Balas

Boleh pakai insect repellant jenis spray, cari dekat watson/guardian. Untuk gatal2 tu boleh try guna calamine lotion, cari kat farmasi juga. Tapi consult pharmacist lah, manatau anak awak ada allergic ubat ka apa.

2y ago

Oh okey. Terima kasih ya

Sebelum sembur anti nyamuk bawak baby keluar jln2 ke. Nanti bila balik bbrp jam kemudian rumah dh xde bau tu. Tak ada sapu ubat apa pun sis. Ada kelambu baby?

2y ago

Ohh. Tak beli pun kelambu baby

kat watson ada jual repellent jenis spray/patch. save for babies. bau dia agak kuat

2y ago

Oh okey. Terima kasih

saya guna minyak telon mybaby. bau best. boleh hindari dari gigitan serangga juga

2y ago

Boleh try nie. Terima kasih ya

boleh try pakai insect repellent patch kat baby utk elak digigit

2y ago

Okeyy. Terima kasih

Mamypoko ada pampers anti mosquito

2y ago

Wahh baru tahu. Terima kasih

sy guna pureen rekito

2y ago

Oh. Okey. Terima kasih

boleh beli kelambu sis

2y ago

Tu lah. Kelambu tak ada, boleh cari dah nie. Hehe

sy sapu je balm biasa

2y ago

Ohh. Okey2. Terima kasih