Hb rendah 11.6 Turun 10.5

Macam mana nk naikkan Hb rendah ?#SeriusTanya #sapeadapengalaman

5 Balas

Saya ambik zincofer, so far Alhamdulillah.. Hb maintain 14 ke atas. Saya makan & puasa 2 jam. And makan dgn buah oren yg fresh. Makan dgn vit C, serapan lebih baik. Elak kafein, coklat, susu, keju

sy makan sunquick je setiap kali nk pergi klinik . makan 1 sudu je , then boleh cuba makan ubat dgn air sunquick . alhamdulillah masa ank 1 sy amalkan bnda ni hb jd naik 11.4 .

5mo ago

ye tk pyh bancuh . kalau nk mkn dgn ubat tu buat air tk pyh letak gula atau apa ii . just letak sunquick dgn air sejuk

Cuba makan makanan yang tinggi zat besi, daging merah, kerang, sayur bayam, seafood. Atau mintak nasihat doctor untuk tukar ubat ke.

Klau tade gdm bleh minom pati delima.. Klau sangkot gdm tak di galakkan.. Klah nak lagi bagos mkn buah delime pon boleh..

makan ubat apa?

5mo ago

zincofer makan wktu malam sblum tdur.. hri x puasa pn mmg buat cmtu..