Formula milk sesuai ke tak?

Hi. Macam mana nak tahu formula milk sesuai atau tak utk baby? Anak saya sekarang 5 bulan dan doctor suggest mix dgn fm sebab kenaikan berat yg sangat sedikit setiap bulan. Semalam semasa di rumah pengasuh dia minum 3 botol fm dan 4 botol ebm. Setiap botol dalam 3 oz. Malam baby direct feed. Ok ke buat mcm tu? Berapa lama biasanya mommies experiment dengan satu brand fm? Harap ada sudi bantu jawab. Tq

2 Balas

sye rse ok da tu.. sye akn phatikan najis baby.. dulu gne lactogen baby amek mse 2-3 hri bru mbuang pastu warna najis pun gelap/hjau.. then sye tukar dupro.. baby still berak 2-3 hri tp warna najis ok kuning mustard then sye stick ngn dupro smpi skg.. ble baby da stat solid food, hari2 mbuang..

12mo ago

Baiklahh tqsm 💕