bby kembung

macam mana nak tahu bby kembung perut ? #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Saya pun tak tahu. Bila tepuk perut macam bunyi kembung. Tapi baby tak meragam. Mungkin sebab setiap kali tukar pampers, saya sapu minyak dan urut perut dan betis. Tapi kalau makcik pegang mesti dia kata perut kembung. Jadi saya pun tak tahu baby saya tu kembung ke tak sebenarnya.

2y ago

kan sama dengan saya . tiap kali saya tepuk mesti mcm ada angin . bila mak saya pegang pun kata ada angin . saya pun takdapat beza kan cemana perut bby kembung ataupun tak

Hi mommy. Selalu nya perut anak akan bunyi angin bila ditepuk sedikit. Anak akan meragam. Kadang kala sampai tahap taknak susu. Bila dah kembung kena sapu dan urut perut anak dengan minyak. Usap belakang bayi. Bila anak dah okay baru bagi susu