Kenapa baby susah tido siang ,

Macam mana nak naikkan berat baby ?

2 Balas

Kalau tidur siang mungkin baby awak kurang kenyang atau memang die susah tidur siang. Malam die tidur macam biase je kan? Bape kali nap siang? Sekali nap berape lame? Tidur buai atau sendiri? Kalau berat baby memang susu je carenye. Awak full bf ke? Graf anak awak kuning ke atau merah? Anak saye pun ade masalah kurang berat badan. Doc pena tanye saye, kalau sekali pam dapat berape oz, sebab doc nak tau berape banyak anak saye minum setiap kali susuan. Dan susu saye pun drop start anak saye hampir 4 bulan. Da amek booster. Ttap same. Akhirnye saye decide saye campur dengan fm. Alhamdulillah, 4 hari minum fm naik 100g, siang je fm, malam bf. Saye tak galakkan awak campur tau kalau awak full bf, sebab susu ibu susu yang terbaik. Kalau susu badan banyak, bagi susu badan je, orang cakap kerap susukan waktu malam lagi bagus. Tapi kalau awak da ikhtiar macam2 untuk susu badan awak, kite try ikhtiar care lain. Camane pun kite susukan anak, kite tetap ibu yang terbaik ❤️

7mo ago

Ohh takpe awak kalau tak montel. Asalkan sihat, ceria aktif. Anak saye graf kuning menghampiri merah da. Tapi still saye pun ade laa sedikit sedih bile tengok orang lain anak montel2 😅 tapi takpe, tak montel pun da buat kite geram nak gomol2 😁

susu. sebab tu je sumber makanan/minuman dia