28week5day

macam mana nak kira baby kick ya..kadang bila baby mula gerak tu mmg asik gerak je..pastu kalau senyap,mmg senyap lama.then bila gerak akan asik gerak.jadi mcm mana nak cukup kan 10 tendangan tu ya?kadang baby lebih aktif waktu tgh mlm..waktu kiraan kan dr jam 9pg-9mlm,yg tgh mlm tu nk kira sekali x kalau waktu 12jam tu xcukup 10?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

sy tanda je dlu dkt fon tiap kali baby gerak xkira selang 5 mnit ke berapa minit asal dia tendang je sy tanda lebih dri 10 😅 lpastu sy tgk yg mana masa jarak lama sikit dlm 15 tu sy ambk la yg tu tick dkt buku 😂 sbb tkut nnti tgu2 dia gerak lambat plk .